Publicitate

27 septembrie 2022

Centenarul Ambasadei Mexicului din Italia

Ambasada țării Americii Centrale la Roma (situată în Via Spallanzani nr. 16) a împlinit în această vară 100 de ani. Cu prilejul aniversării centenarului, pe data de 28 iulie 2022 a fost pusă în circulație un timbru cu valoarea nominală „B”, aferente zonei 2.
Plata a 3,90 € vă permite să trimiteți o scrisoare obișnuită între douăzeci și cincizeci de grame cu destinația: Africa, America și Asia, cu excepția Mediteranei care are un cost mai mic. Tirajul a fost de 500.000 de exemplare autoadezive paginate în coli de câte patruzeci și cinci de mărci. Macheta timbrului a fost realizată de Tiziana Trinca, acesta reproducând clădirea ambasadei.
Subiectul este o clădire Art Nouveau dobândită la 2 iulie 1922. Până în 1987 a fost folosit ca sediu și reședință, apoi această din urmă funcție a fost desființată. Acolo au lucrat treizeci și opt de deținători de misiune, inclusiv politicieni, diplomați, juriști, filozofi, romancieri, istorici. În acestă clădire „continuăm să scriem trecutul, prezentul și viitorul jurnalului diplomatic bilateral, desfășurat într-un context de respect reciproc și recunoaștere a valorilor împărtășite în favoarea celor mai bune cauze ale umanității”, avea să declare ambasadorul Mexiului la Roma, Carlos García de Alba, cu prilejul lansării emisiunii filatelice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate