Publicitate

04 mai 2018

Medaliile şi decoraţiile Războiului de Întregire

În anul Centenar al Marii Uniri din 1918, Romfilatelia îi omagiază pe ostașii care au luptat pentru idealul național în Primul Război Mondial, prin emisiunea de mărci poștale „Medaliile și decorațiile Războiului de Întregire”, care va fi pusă în circulație luni, 7 mai 2018.
Emisiunea   este   alcătuită   din   patru   timbre,   care   ilustrează   cele   mai   importante   distincții conferite combatanților din Primul Război Mondial: Ordinul național Steaua României, pe timbrul cu
valoarea nominală de 2,90 lei, Ordinul național Coroana României, pe timbrul cu valoarea nominală de 3,00 lei, Medalia Virtute Militară, pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei și Medalia Crucea Comemorativă a Războiului 1916-1918, pe timbrul cu valoarea nominală de 16,00 lei.
Pe plicul „prima zi” a emisiunii de mărci poștale este ilustrat Ordinul „Mihai Viteazul”, cea mai importantă decorație militară românească. Acesta a fost înființat în decembrie 1916 și avea trei clase: a III-a, a II-a, I-a. Clasa a III-a se purta pe partea stângă a pieptului, clasa a II-a se purta la gât (în comandorie), iar clasa I-a se purta ca broșă, pe partea stângă a pieptului. Panglica era din moar, de culoare  roșu-vișiniu închis, având pe fiecare latură o bandă din fir de aur.
Emisiunea de mărci poștale este completată de setul de două plicuri prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 de timbre și minicoala de 6 timbre + 2 tabsuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate