Publicitate

25 septembrie 2022

Ziua Internaţională a Mediului Marin

În fiecare an, pe data de 25 septembrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Mediului Marin, eveniment care readuce în prim plan problematica poluării şi reducerii populaţiei acvatice la nivel mondial.
Ziua Internaţională a Mediului Marin este destinată să sensibilizeze publicul asupra importanţei mărilor, să evidenţieze importanţa economică a industriei maritime şi să pună în valoare zonele costiere.
Marea oferă condiţii favorabile de viaţă, deoarece reprezintă un mediu cu variaţii termice mai mici, o mai bună rezistenţă la forţa gravitaţionala, precum şi un mod facil de aprovizionare cu apă, dioxid de carbon şi săruri atât de necesare vegetaţiei. Totalitatea organismelor din mări, la fel ca şi cele din oceane, poate fi comparată, în mod simbolic, cu o enormă piramidă, a cărei bază este formată din mulţimea de plante şi animale microscopice. La rândul lor, acestea din urma fac posibilă viaţa animalelor de marine impunătoare. Cu alte cuvinte, mediul marin este plin de viaţă, datorită permanentului ciclu creat de natură.
Mările şi oceanele Pământului alcătuiesc împreuna mediul marin sau, altfel spus, acel mediu fizic si biologic populat de plante si animale din cele mai variate grupe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate