Publicitate

30 septembrie 2022

Austria, Liechtenstein și Elveția sărbătoresc linia de cale ferată Feldkirch-Schaan-Buchs printr-o emisiune filatelică comună

La începutul lunii septembrie 2022 a avut loc o inițiativă neobișnuită în ceea ce privește aniversarea liniei de cale ferată Feldkirch-Schaan-Buchs de către Austria, Liechtenstein și Elveția. David Gruber din Viena și Marion Füllerer din St. Pölten și-au dat concursul la machetarea un bloc filatelic comun pentru cele trei țări (în patru variante de prezentare) care conține trei imagini, dintre care una, pe fiecare model, este transformată în timbru poștal, de ordinul a 1,00 euro pentru prima țară, și 1,80 franci pentru a doua și a treia. Prețul de vânzare al unui astfel de bloc a fost de 4,65 franci.
Linia aniversată din Alpi, care a împlinit un secol și jumătate, are doar optsprezece kilometri lungime. A intrat în funcțiune la 24 octombrie 1872 și mai păstrează și acum unele particularități. Acționat electric, este singurul pe care circulă convoaiele Principatului. Deși este prevăzută doar cu o singură cale, majoritatea transporturilor pe distanțe lungi, atât pentru mărfuri, cât și pentru persoane, dintre partenerii rămași circulă pe această linie. Imaginile, care rând pe rând sunt transformate în mărci poștale, prezintă trei locomotive: o locomotivă cu abur din 1927 pentru Austria, un vagon electric al Österreichische bundesbahnen datând din 2004 pentru Liechtenstein și „Re 4/4 II” al Căilor Ferate Federale Elvețiene, construit între 1964 și 1985.
Blocurile au dimensiunea de 120 x 75 mm, iar timbrele desprinse din ele 36,6 x 30 mm cu o dantelură de 12¼ : 12¼ unități.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate