Publicitate

27 septembrie 2022

Conferința Plenipotențiarilor UIT, 2022

În anul 2022, România celebrează 156 de ani de apartenență la Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, țara noastră devenind stat membru UIT în 1866. Pentru a marca un eveniment de importanță majoră pentru sectorul IT&C la nivel mondial, pe care România îl organizează în București în perioada 26 septembrie - 14 octombrie 2022, la Palatul Parlamentului, Romfilatelia, în colaborare cu Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, Guvernul României, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, precum și ANCOM, a introdus în circulație luni, 26 septembrie 2022, la data începerii Conferinței, emisiunea de mărci poștale Conferința Plenipotențiarilor UIT, 2022 (LP #2388).
Pe timbrul emisiunii (24 x 33 mm), machetat de George Ursachi, cu valoarea nominală de 10 Lei este redată sigla Conferinței Plenipotențiarilor UIT, iar pe fundalul minicolii este ilustrată o imagine nocturnă a capitalei României, București, gazda evenimentului.
Logo-ul Conferinției a fost realizat în urma propunerilor ANCOM, fiind prezentat, oficial, în cadrul Consultării membrilor Consiliului Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (VCC-1) din iunie 2021 și reprezintă o îmbinare a renumitelor motive tradiționale românești cu scopul principal al Conferinței – unitate și consens în rândul statelor membre.
Pe vigneta din partea superioară a minicolii a fost inserată sigla Guvernului României, iar pe vigneta din partea inferioară a minicolii a fost creat un cod QR, cu trimitere la linkul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.
Pe plicul „prima zi” a emisiunii (176 exemplare) este ilustrată o imagine panoramică nocturnă a orașului București și sunt inserate atât logo-urile Conferinței, cât și siglele instituțiilor implicate direct în organizarea evenimentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate