Publicitate

16 septembrie 2022

Arheologia maritimă a fost propunerea Spaniei pentru turneul poștal Euromed 2022

Marea ascunde secole de istorie, cuceriri și rute comerciale. Fundul mărilor deține multe secrete despre evenimentele umanității. Dezvăluirea unor astfel de mistere ajută la reconstruirea și înțelegerea trecutului. Ceea ce găsesc scafandrii reprezintă o adevărată „capsulă a timpului”. Fiecare vestigiu recuperat are întotdeauna aceeași valoare pentru specialiști: cunoștințele.
Două astfel de descoperiri care apar pe timbrul de 3,00 euro sunt păstrate la Muzeul Naţional de Arheologie Subacvatică din Cartagena (Murcia). Timbrul are dimensiunea de 40,9 x 57,6 mm și a fost pus în circulație pe data de 11 iulie 2022, fiind paginat în blocuri de câte șase mărci poștale (2 x 3) cu manșetă ilustrată. Emisiunea este însoțită și de un FDC.
Mai există și varianta unei cărți poștale (cost: 4,84 euro), care în timbrul poștal (marcă fixă) încorporează aceleași subiecte, în timp ce pe cealaltă față (avers) este reprodusă fotografia mâinii simbolice a zeului Sabatius (exponat în cadrul muzeului spaniol).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate