Publicitate

07 septembrie 2022

Micul Luvru din Loire

Le Petit Louvre este un conac privat situat în comuna La Pacaudière, departamentul Loire din Franța. A fost clasificat ca monument istoric în 1932 pentru fațadele și acoperișurile sale.
Conform tradiției, Petit Louvre ar fi fost o cabană de vânătoare pentru ducele Carol al III-lea de Bourbon. Cel mai probabil, destinația sa principală ar fi fost un oficiu poștal și o locație de cazare somptuoasă, o escală pentru cazarea ofițerilor aflați în slujba regelui și a curierilor de pe marele drum regal de la Paris la Lyon.
Clădirea ar fi putut găzdui și oficiul poștal (în preajma anului 1733) sau brigada Maréchaussée (în ajurul anului 1750). Se știe însă că în 1780, doamna de Croquet de Belligny, văduva Domnului de Beaugrand, a vândut micul Luvru lui Charles Corredegoutte. Câțiva ani mai târziu, în 1850, Petit Louvre găzduia prezbiteriul.
În prezent, este proprietatea municipalității în urma a două achiziții, una în 1954, cealaltă în 1967.
În 2017, o replică a fost recreată pe un sens giratoriu situat la nord de oraș.
Pe 9 septembrie 2022, La Poste emite un timbru, cu valoarea nominală de 1,16 euro (expedierea unei scrisori de până la 20 g pentru Franța, Monaco, Andorra și sectoarele poștale ale armatei), reprezentând ștafeta poștei la Petit Louvre pe marginea National 7 în departamentul Loire. Creația grafică îi aparține lui Thierry Dubois, după o fotografie de © Les Amis du Petit Louvre. La stilizarea mărcii poștale și-au adus contribuția și Sylvie Patte împreună cu Tanguy Besset.
Timbrul are o dispunere orizontală, având dimensiuniloe de 40,85 x 30 mm și o perforare de 13 unități. A fost imprimat policrom în rotogravură la 15 timbre pe coală, bloc și broșură filatelică într-un tiraj de 600.000 exemplare. La data lansării va beneficia de două ștampile „prima zi” (cu aceleași caracteristici grafice) care vor fi aplicate la Paris și La Pacaudière. Emisiunea va fi disponibilă la vânzare generală (în oficiile poștale) începând de luni, 12 septembrie 2022.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate