Publicitate

06 septembrie 2022

Ajutor pentru Ucraina din partea Canadei

La data de 7 iulie 2022, administrația poștală a Canadei a introdus în circulație o marcă poștală cu o suprataxă de 10 cenți în folosul Fundației Canada-Ucraina.
Timbrul, machetat de Hélène L'Heureux și tipărit în 5.000.000 exemplare (paginate în broșuri de câte 10 mărci poștale - pentru fiecare broșură vândută, Fundația Canada-Ucraina a primit câte un dolar canadian), prezintă un exemplar de floarea soarelui ajunsă la maturitate – floarea națională a Ucrainei - devenită un simbol al păcii și al unității. Floarea galben strălucitor, care are o semnificație profundă pentru ucraineni, poate fi văzută în toată țara, inclusiv ca podoabă în vinok, tradiționala coafură florală. Floarea soarelui este prezentată pe un fundal cu cer senin, reflectând culorile steagului țării, galben și albastru.
Această strângere de fonduri semi-poștală a oferit canadienilor oportunitatea de a sprijini ucrainenii afectați de criza umanitară actuală.
Canada și Ucraina împărtășesc o obligație istorică. Primul val de imigranți ucraineni a început să sosească în anii 1890, iar Canada a fost prima țară occidentală care a recunoscut independența Ucrainei în 1991. În prezent, aproape patru la sută dintre canadieni își pot găsi rădăcinile în Ucraina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate