Publicitate

01 septembrie 2022

Fanteziile faunei

Diversitatea, din mediul natural, se prezintă uneori, aparent, ca rezultat al unui artist creator de forme și culori a căror perfecțiune induce în eroare privitorul care poate atribui unei insecte caracteristici puternic percepute ca aparținând altei specii, precum o floare.
Avem de-a face cu o intervenție naturală, fantezistă, a mediului ambiant, și, drept urmare, cele patru mărci poștale cu imagini de o rară frumusețe sunt prezentate sub un titlu de emisiune definitoriu: Fanteziile faunei (LP #2383).
Seria de timbre, machetată de către George Ursachi, a fost pusă în circulație pe data de 31 august 2022 și este compusă din patru mărci poștale (48 x 33 mm), patru minicoli (120 x 123 mm), un plic „prima zi” (191 de exemplare) și o mapă filatelică specială (182 de exemplare).
Călugărița orhidee (Hymenopus coronatus), prezentată ca varietate de culori pe timbrele cu valorile nominale de 4 Lei și 10,50 Lei și pe plicul „prima zi” a emisiunii, este o specie de călugăriță originară din pădurile tropicale din sud-estul Asiei.
Călugărița frunză (Deroplatys truncata), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 Lei, este o specie de călugăriță originară, de asemenea, din pădurile tropicale din sud-estul Asiei.
Călugărița floare (Creobroter gemmatus), redată pe timbrul cu valoarea nominală de 10 Lei, este o specie de călugăriță originară din Asia.
Emisiunea a fost realizată de Romfilatelia în colaborare cu specialiștii de la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și a domnului Alexandru Pintilioaie, specialist entomolog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate