Publicitate

01 septembrie 2022

Sportul promovat de Franța la salonul filatelic „Paris-philex” 2022

Continentul Negru, adică Africa, șase discipline sportive și tot atâtea timbre de 1,65 euro. Este noua etapă cu care Franța traversează planeta pentru a vorbi despre sport. Blocul filatelic a fost pus în pre-vânzare la salonul „Paris-philex” pe data de 23 iunie 2022, iar emisiunea propriu-zisă a putut fi găsită „la liber” începând cu 27 iunie. Mărcile poștale, paginate apoi de agenția Absinthe, sunt machetate de Sandrinei Chimbaud utilizând fotografii puse la dispoziție de către © Sport Presse.
Iubitorii tematicii sport regăsesc în această emisiune următoarele discipline: boxul (practicat încă din secolul al XVIII-lea), handbalul (din secolul al XIX-lea), activitățile ecvestre (subliniind o trecere: dintr-un mijloc de transport, calul este retrogradat în timpul liber), tirul cu arcul (de fapt trasu cu arcul s-a născut pentru vânătoare), scufundări (a avut acces la Olimpiada din 1904) și tenis în scaun cu rotile (în 2016 a intrat în Federația Națională).
În momentul lansării, în cadrul salonului filatelic, emisiunea s-a bucurat de o ștampilă „prima zi” având ca element grafic câteva piramide egiptene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate