Publicitate

28 septembrie 2022

Noi posibile erori la emisiunea „Zilele Medicale Româno-Sovietice”

Fig. 1
În urmă cu peste 70 de ani, pe data de 22 aprilie 1952, se punea în circulație emisiunea de mărci poștale „Zilele medicale româno-sovietice” compusă dintr-un timbru de culoare cărămizie ce reproduce imaginea cercetătorului I.P. Pavlov. De câteva zile am luat la analizat piesele din colecție încercând să desfășor un mic studiu asupra acestei emisiuni. Câteva dintre ele mi-au atras atenția în mod deosebit, deoarece prezintă anumite particularități. Le semnalez aici ca abateri de la marca standard, încercând împreună cu voi să stabilim dacă le putem încadra într-una din categoriile: eroare, curiozitate sau varietate filatelică. Ca regulă, pentru a putea fi catalogată o marcă poștală într-una din categoriile de mai sus este necesară confirmarea abaterii (adică să mai existe cel puțin un exemplar în uz care să prezinte aceleași caracteristici).

Fig. 1 - Punct alb deasupra literelor I și L și în stânga primei litere E (ora 10) din cuvântul /ZILELE/. Punct alb sub litera M /MEDICALE/ (ora 9)

Fig. 2

 Fig. 2 - Punct alb, mare, în stânga literei Z (ora 10) /ZILELE/ și punct alb, mic, deasupra literei C (ora 1) /SOVIETICE/

Aștept comentariile voastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate