Publicitate

14 septembrie 2022

Omul Păianjen pe mărcile poștale germane

În această vară, mai exact pe 7 iulie 2022, cu prilejul aniversării a șaizeci de ani de la „nașterea” super-eroului, administrația poștală a germaniei a pus în circulație un timbru cu valoarea nominală de 85 de cenți machetat de Thomas Steinacker.
Debutul acestui peronaj datează din august 1962 și avea să devină, în scurt timp, unul dintre cei mai populari supereroi din universul Marvel. Și-a făcut apariția în al cincisprezecelea număr al revistei de benzi desenate „Amazing Fantasy”, fiind creația autorului Stan Lee și ilustratorului Steve Ditko. Numele său real este Peter Parker: este un licean timid, cu care tinerii cititori se pot identifica și astăzi. În martie 1963 a debutat propria sa serie de benzi desenate, „The amazing Spider-man”, care continuă.
Pentru cei care nu-i cunosc încă povestea (deși am mari dubii în această privință) Peter își dobândește abilitățile atunci când este mușcat accidental de un păianjen radioactiv în timp ce vizitează o expoziție. Așa că proiectează un costum sofisticat și dezvoltă un dispozitiv cu care poate trage fire sau chiar plase întregi. Când, într-un moment de nepăsare, lasă să scape un tâlhar care mai târziu îl ucide pe unchiul său, el decide să-și folosească puterile - putere supraomenească, viteză excepțională și un simț care îl avertizează asupra pericolului - numai în scopul de a prinde pe băieții răi.
Timbrele nemțești au fost primite cu mare entuziasm de către fani, fiind paginate în coli de câte 10 exemplare (2 x 5). La o săptămână de la lansare, o marcă obliterată avea să se comercializeze deja la prețul de 1,40 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate