Publicitate

16 septembrie 2022

Emisiune comună, România - Ordinul Suveran Militar de Malta

Cu ocazia împlinirii a nouă decenii de relații diplomatice dintre România și Ordinul Suveran Militar de Malta, Romfilatelia a introdus în circulație vineri, 16 septembrie 2022, emisiunea comună de mărci poștale dedicată acestui eveniment (LP #2386).
Subiectul ales pentru a ilustra machetele emisiunii comune, realizate de George Ursachi, a avut în vedere colaborarea în domeniul asistenței umanitare și numeroase proiecte derulate de Ordinul Suveran în țara noastră în domeniul asistenței medicale, ajutorului la dezastre, sprijinirii persoanelor cu dizabilități, a bătrânilor, a tinerilor, a copiilor de etnie romă și altor categorii de persoane aflate în condiții de vulnerabilitate. De asemenea, Ordinul Suveran de Malta, prin intermediul Serviciului de Ajutor Maltez în România și al Asociației Române a Ordinului de Malta, a acordat sprijin concret României în contextul pandemiei de COVID-19.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei, este redată o acțiune comună a Serviciului de Ajutor Maltez în România și a pompierilor români în timpul unei intervenții urgente de deszăpezire.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 16 lei sunt prezentați voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez în România în timp ce oferă asistență refugiaților ucraineni la granița cu România.
Emisiunea este însoţită şi de un FDC (225 plicuri) şi o mapă filatelică care cuprinde un bloc special de două timbre nedantelate cu două viniete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate