Publicitate

25 septembrie 2022

Timbre dedicate muzicii mariachi în America

Statele Unite ale Americii au adus, în această vară, un omagiu filatelic mariachilor. Seria este formată din cinci timbre adunate în benzi și a fost pusă în circulație pe 15 iulie 2022. La machetarea emisiunii și-au adus contribuția Rafael López și Derry Noyes. Nominalul se înlocuiește cu cuvântul „Forever”, care confirmă valabilitatea pentru o primă expediție portuară obișnuită în regim național indiferent de tariful în vigoare. Cu doar cinci zile înainte de lansarea emisiunii, pe 10 iulie, acest serviciu a trecut de la 58 la 60 de cenți.
Această muzică tradițională – admisă de operatorul USPS – este adânc înrădăcinată în țara de peste ocean. Deloc surprinzător, ceremonia din prima zi a emisiunii a avut loc în cadrul celei de-a treizecea ediții a „Mariachi spectacular” din Albuquerque, New Mexico.
Muzicienii de mariachi sunt imediat recunoscuți datorită costumului lor: pantaloni strâmți împodobiți cu nasturi argintii pentru bărbați și fuste lungi pentru femei, jachetă scurtă, curea brodată, papion lat și pălărie cu boruri largi. Repertoriul, care își propune să ridice și să se miște publicul, a ajuns la publicul global prin înregistrări, filme, concerte live și programe de televiziune. Deloc surprinzător, în 2021, UNESCO a inclus genul pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate