Publicitate

01 octombrie 2022

Revigorarea memoriei naționale și la valorificarea acțiunii femeilor

De la nobila cartagineză Sofonisba (care a trăit între 235 și 203 î.Hr.) la liderul berber Kahina (între secolele VII și VIII), de la sindicalistul Cherifa Messaidi (1908-1990) la pescara Saida Jallali (1934-2014), de la regizorul Moufida Tlatli (1947-2021) la jucătorului de tenis Ons Jabeur (născut în 1994). Fără a uita muncitorii agricoli fără nume... Douăzeci și două de doamne sunt menționate în tot atâtea timbre de 0,25 dinari din Tunisia dedicate „Zilei Naționale a Femeii”.
Acestea reprezintă – potrivit poștei tunisienne – o contribuție „la revigorarea memoriei naționale și la valorificarea acțiunii femeilor” deoarece „au fost capabile să influențeze cursul istoriei și evenimentelor”.
Pe imagini, unde nu existau tablouri sau fotografii direct utilizabile, machetatorii Salah Bechir, Ali Berguaoui, Amina Bettaieb, Dorra Borji și Mohamed Krit au lucrat conform cazurilor. Seria, pusă în circulație pe data de 13 august 2022, este completată cu două etichete care explică inițiativa. Ca în toate situațiile similare, nu au lipsit controversele locale pentru unii dintre oamenii aleși sau neglijați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate