Publicitate

09 mai 2023

PACEA - cea mai înaltă valoare a umanității

În data de 9 mai 2023, Romfilatelia a lansat o nouă emisiune de timbre, denumită „EUROPA 2023 - PACEA, cea mai înaltă valoare a umanității” (LP #2416) cu scopul de a promova instaurarea păcii, prieteniei dintre națiuni și toleranței. Această tematică a fost stabilită de PostEurop, care a considerat că în contextul actual al agresiunilor și războaielor din lume, pacea este cel mai important dar pentru omenire. Design-ul câștigător al concursului organizat de PostEurop a fost realizat de Linda Bos și Runa Egilsdottir din Administrația Poștală din Luxemburg și reprezintă o metaforă vizuală a unei societăți integrate pașnic, în care oamenii se îmbrățișează reciproc. Design-ul se inspiră din simbolul Celtic Love Knot și reprezintă o paletă de culori care ilustrează toate națiunile din lume, cu adăugarea de mâini cu degete împletite pentru a transmite mesajul respectului reciproc.
Timbrul realizat de România, parte a acestei emisiuni, a fost realizat de graficianul Mihai Criste. Conceptul său reunește imaginea florii soarelui, simbol al mișcării pacifiste a anilor ’60, cu porumbelul, simbol universal al păcii. Petalele florii soarelui sunt personificate ca porumbei care extrag semințele pentru a crea imaginea unui planiglob, iar penajul acestora emană o lumină simbolică a soarelui.
Cele două timbre ale emisiunii, cu valorile nominale de 7,50 lei și 11 lei, au dimensiunea de 42 x 27 mm și au fost tipărite într-un tiraj de 58.642 exemplare. Emisiunea este însoțită de un FDC (257 plicuri) și o mapă filatelică (261 exemplare) care este echipată cu un bloc filatelic special, numerotat, compus din două timbre nedantelate, având imprimat în folio aur, ca simbol al Păcii, ramura de măslin.
Această emisiune de timbre transmite un mesaj puternic și necesar într-un moment în care pacea și toleranța sunt mai importante ca niciodată. Reprezentarea grafică a unor simboluri universale, precum porumbelul și florile soarelui, ilustrează unitatea și speranța pentru o lume mai pașnică și mai tolerantă. (Sursa: Romfilatelia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate