Publicitate

08 mai 2023

Călătoria în jurul lumii a lui Magellan este de fapt un mit

Ferdinand Magellan a fost un explorator portughez/spaniol care a condus o expediție care a realizat prima călătorie cunoscută în jurul lumii. În 1519, Magellan a primit sprijinul regelui spaniol Carlos I pentru a căuta o nouă rută comercială către insulele Moluce, cunoscute în acea perioadă pentru prețioasele lor mirodenii.
Magellan și echipajul său au plecat din Spania în septembrie 1519 cu cinci nave, dar au întâmpinat multe dificultăți pe parcursul călătoriei lor. După ce au trecut de Capul Bunei Speranțe și au navigat prin Oceanul Indian, una dintre nave a fost distrusă de furtună, iar o altă navă s-a întors în Spania. După ce au ajuns în Oceanul Pacific, expediția a întâmpinat lipsa hranei și a apei, și a suferit din cauza mutineriei unor membri ai echipajului.
Cu toate acestea, Magellan a reușit să continue călătoria și, după trei luni, a ajuns pe Insulele Filipine. Acolo, Magellan a fost ucis într-un conflict cu triburile locale, dar călătoria a continuat sub conducerea lui Juan Sebastian Elcano. După încă un an de navigare, expediția a ajuns în Spania, în septembrie 1522, cu o singură navă și cu doar 18 membri ai echipajului supraviețuitori.
Călătoria lui Magellan în jurul lumii a avut un impact semnificativ asupra cunoașterii geografice a lumii în acea perioadă, deschizând noi rute comerciale și deschizând calea pentru explorarea și colonizarea ulterioară a Americii și a altor părți ale lumii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate