Publicitate

22 mai 2023

Disney Brothers Cartoon Studio sărbătorește centenarul

Timbrul emisiunii (ștanțat).
În 2023 se împlinesc 100 de ani de la înființarea studioului Disney Brothers Cartoon Studio. Acesta a fost fondat în data de 16 octombrie 1923 de frații Walt și Roy Disney, în Burbank, California, și a fost primul pas în dezvoltarea uneia dintre cele mai de succes companii de divertisment din lume.

Maximă.
În primii ani, studioul a produs scurtmetraje animate, cum ar fi seria Alice Comedies și seria Oswald the Lucky Rabbit. Însă, după ce au pierdut drepturile asupra personajului Oswald, frații Disney au creat un nou personaj iconic, Mickey Mouse, care a devenit rapid un succes imens.
Timbrul auto-adeziv ștanțat, nedesprins de pe suport.
De-a lungul anilor, studioul a produs o serie de filme animate de lung metraj, precum Snow White and the Seven Dwarfs, Pinocchio, Fantasia, Bambi și multe altele. De asemenea, Disney a dezvoltat parcuri tematice, cum ar fi Disneyland și Disney World, și a intrat în domeniul producției de filme live-action, cum ar fi seria Pirates of the Caribbean și Marvel Cinematic Universe.
Timbrul emisiunii (dantelat).
În prezent, compania Disney este una dintre cele mai mari și mai influente companii de divertisment din lume, cu un portofoliu impresionant de francize, personaje și proprietăți intelectuale.
Minicoala dantelată.
Cu prilejul aniversării centenarului, Republica Federală Germania a pus în circulație pe data de 1 martie 2023 o marcă poștală cu cele mai îndrăgite personaje Disney. Timbrul machetat Jennifer Dengler are dimensiunea de 55 x 30 mm, dantelura în pieptene de 13¾ x 14 unități și valoarea nominală de 85 eurocenți. Timbrele au fost paginate în coli (130 x 170 mm) de câte 10 mărci poștale (5 rânduri x 2 coloane). Pe lână varianta gumată și dantelată au fost emise și timbre auto-adezive ștanţate la 10¼ x 10 unități.

Carton filatelic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate