Publicitate

24 mai 2023

Noi timbre britanice cu efigia noului monarh

De când a fost lansată Penny Black, prima marcă poștală adezivă din lume, în 1840, există o legătură strânsă între monedele britanice și timbrele uzuale. Portretul reginei Victoria de pe Penny Black a fost bazat pe cel proiectat de William Wyon, gravor-șef la Monetăria Regală, pentru medalionul „City” din 1838, care a comemorat prima vizită a reginei Victoria la City of London în anul anterior. În timpul domniilor succesive, mulți artiști au lucrat la proiectarea atât a monedelor, cât și a timbrelor britanice.
În anii '60, Arnold Machin a creat o efigie a reginei Elisabeta a II-a pentru monedele decimale, apoi a proiectat noi timbre uzuale, care au devenit un simbol iconic al Regatului Unit în întreaga lume, fiind reproduse de miliarde de ori. Noile timbre uzuale (39 x 30 mm), lansate pe 4 aprilie 2023, continuă această tradiție îndelungată, prezentând un portret al Majestății Sale Regele, creat de Martin Jennings pentru aversul noii monede britanice și ulterior adaptat pentru utilizarea pe timbre.
Seria de timbre, fără o valoare nominală indicată, care prezintă noul portret al Majestății Sale Regele Charles al III-lea, apare alături de un cod de bare 2D imprimat în aceeași culoare alături de corpul principal al timbrului, separat de o linie simulată de perforare.
Setul de patru timbre include timbre pentru scrisori și plicuri mari care se încadrează în clasele 1 și 2 de corespondență britanice. Culorile pentru toate cele patru valori sunt păstrate din standardele impuse de Machin în urmă cu aproape o jumătate de secol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate