Publicitate

20 mai 2023

Bătălia de la El Alamein

Bătălia de la El Alamein a fost o bătălie importantă din cel de-al Doilea Război Mondial, care a avut loc în zona El Alamein din Egipt, între forțele aliate, conduse de generalul britanic Bernard Montgomery, și forțele Axei, conduse de generalul german Erwin Rommel, în perioada 23 octombrie - 4 noiembrie 1942.
Această bătălie a avut loc în contextul campaniei din Africa de Nord și a fost o victorie crucială pentru Aliați. După o serie de înfrângeri în fața forțelor Axei, Montgomery a reușit să își organizeze și să își consolideze forțele într-un mod eficient, punând în aplicare o serie de tactici noi, inclusiv o concentrare puternică de artilerie și un bombardament masiv de pe mare și de pe aer.
În timpul bătăliei, forțele aliate au reușit să îi împingă pe germani înapoi, cauzând pierderi semnificative și blocând astfel forțele Axei în Africa de Nord. Bătălia a marcat un punct de cotitură în război și a marcat începutul înfrângerii treptate a forțelor Axei în teatrul de război din Africa de Nord.
După această bătălie, Aliații au reușit să cucerească Egiptul și să deschidă calea pentru a invada Italia și a continua luptele în Europa. Bătălia de la El Alamein este considerată una dintre cele mai importante bătălii ale celui de-al Doilea Război Mondial și un moment critic în istoria războiului.
Comemorând Bătălia de la El Alamein, Administrația Poștală al Insulei Man a pus în circulație pe data de 21 februarie 2023 o serie de cinci mărci poștale (40 x 40 mm) cu valorile nominale de 0,80, 1,15, 1,92, 2,00 și 2,80 lire. Emisiunea a fost însoțită de un FDC și numeroase suveniruri filatelice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate