Publicitate

05 mai 2023

Fotbal feminin

Există timbre cu tematica fotbalului, dar găsirea celor care prezintă elemente de culoare roz poate fi destul de dificilă. Prin urmare, Statele Unite ale Americii au lansat pe 16 februarie 2023 o emisiune specială de mărci poștale din categoria „Forever” dedicate fotbalului feminin, care costă 0,63 dolari. Ilustratorii care au creat aceste mărci poștale sunt Noah MacMillan (1988-2022) și Antonio Alcalá. Aceste timbre autoadezive măsoară 39,75 x 25 mm și au fost tipărite într-un tiraj de 20.000.000 exemplare, dispuse într-un milion de coli (184 x 150,5 mm), fiecare conținând 20 de timbre.

Amber McReynolds, membră a consiliului guvernatorilor serviciului poștal din SUA, a subliniat la lansarea emisiunii că aceasta nu se referă doar la un sport, ci la femeile care inspiră generațiile viitoare prin leadership-ul lor. Milioane de fete și femei din întreaga țară participă la fotbal și această emisiune de timbre este un omagiu adus eforturilor lor. Jucătoarele de fotbal naționale au luptat pentru mai mult, nu doar pentru victorii - au luptat pentru dreptate și egalitate, ajutând astfel femeile din întreaga lume să facă progrese în problemele legate de acest sport.
Timp de decenii, programele sportive feminine au fost ignorate în colegiile și universitățile din Statele Unite ale Americii, primind subvenții minime sau deloc, în timp ce bărbații primeau toate recunoașterile. În 1972, Congresul a adăugat Titlul IX la legea federală privind educația, interzicând discriminarea pe bază de sex în orice program sau activitate educațională care primește asistență financiară federală.
Abia în 1985, jucătoarele de fotbal din SUA au putut să participe la competiții internaționale, debutând oficial în Italia. Șase ani mai târziu, echipa a câștigat primul Campionat Mondial de Fotbal Feminin al FIFA, desfășurat în Republica Populară Chineză. Cu toate acestea, sportul nu a primit multă atenție până la Jocurile Olimpice de vară din 1996, când fotbalul feminin a fost inclus în programul competițiilor. De atunci, echipa națională a SUA a câștigat patru titluri mondiale și a reușit să impună sportul la nivel global.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate