Publicitate

02 mai 2023

Artă stradală din Ucraina

În Ucraina, administrația poștală a pus în circulație pe 24 februarie 2023 un timbru dedicat primului an de la începutul războiului, intitulat „Ptn Pnh!”. Descrierea războiului a fost una dureroasă, fragmentată, feroce și persistentă, dar cuvântul cel mai potrivit pentru a-l descrie este „ucrainean”. Deși noul an este acum calculat într-un mod diferit, de la 24 februarie până la 24 februarie, Ucraina și-a perfecționat abilitățile de luptă în fiecare zi, în ciuda eforturilor Rusiei de a-i speria.
Timbrul are dimensiunea de 40 x 28 mm și un tiraj de 1.500.000 de exemplare paginate în minicoli (250.000 bucăți) de câte 6 mărci poștale, cu o valoare nominală de „F+7,00”, echivalentă cu contravaloarea unei scrisori recomandate interne, adică 30,00 de grivne. Suprataxa colectată prin vânzarea acestui timbru va fi utilizată pentru reconstruirea instituțiilor de învățământ deteriorate.
Subiectul ilustrat pe timbru este una dintre cele șapte lucrări ale artistului stradal celebru și misterios, Banksy, realizate în 2022 în Ucraina. Lucrarea se află în Borodyanka, în regiunea capitalei, pe ceea ce a mai rămas din una dintre casele distruse de ruși. Aceasta prezintă doi judoka de talie foarte diferită, unde cel mai mic îl învinge pe celălalt, ca o referință clară la Ucraina și Rusia, precum David și Goliat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate