Publicitate

09 iunie 2023

Sculptor, pictor și poet: Amar Nath Sehgal, un artist indian modernist de renume

Anul acesta se împlinesc 75 de ani de la începutul prieteniei dintre Luxemburg și India, iar un mod excelent de a sărbători această aniversare este prin lansarea unei emisiuni filatelice dedicate ilustrului artist indian modernist, Amar Nath Sehgal, care a fost și sculptor, pictor, poet și educator de artă. După ce a petrecut o perioadă în New York în anii 1950, studiind educația artistică, Amar Nath Sehgal a devenit profesor la Colegiul de Arte din Delhi și a urmat o carieră de succes ca artist, pictor și poet. El a început să aibă legături cu Luxemburgul în 1966, când a venit în Marele Ducat pentru prima sa expoziție solo la Musée National d'Histoire et d'Arts din orașul Luxembourg. În 1979, Amar Nath Sehgal și-a deschis propriul atelier în Luxemburg și a locuit între Luxemburg și India până când s-a întors la New Delhi în 2004.
Pe data de 14 martie 2023, administrația poștală din Luxemburg a lansat o emisiune aniversară formată din două mărci poștale (30 x 40 mm) cu o valoare nominală de 1 euro și paginată sub formă de bloc (120 x 80 mm), realizată de către Anne Mélan.
Primul timbru ilustrează sculptura „Flautistul”, care înfățișează un instrumentist indian în picioare, ținând flautul în mână, gata să înceapă să cânte. Sculptura este creată într-un stil modernist, cu linii curbe și detalii subtile care sugerează mișcarea muzicianului în timp ce interpretează la flaut. Această sculptură este considerată una dintre cele mai reprezentative opere ale lui Amar Nath Sehgal și se spune că exprimă muzica și poezia într-o formă sculpturală. „Flautistul” a fost expus în numeroase galerii și muzee de artă din întreaga lume și este considerat unul dintre cele mai importante exponate de artă modernă din India.
Cel de-al doilea timbru aniversar ilustrează sculptura „Prieteni”, care înfățișează două persoane așezate împreună, susținându-se reciproc într-un gest de prietenie. Sculptura este creată într-un stil modernist, cu linii fluide și detalii subtile care evidențiază legătura intimă dintre cei doi prieteni. Se spune că această sculptură exprimă valorile prieteniei, încrederea și sprijinul într-un mod simplu și puternic. „Prieteni” a fost expus în numeroase galerii și muzee de artă din întreaga lume și este considerat unul dintre cele mai importante exponate de artă modernă din India.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate