Publicitate

22 iunie 2023

Noi emisiuni de timbre cu specii amenințate emise de Națiunile Unite

În acest an, Convenția privind Comerțul Internațional al Speciilor de Faună și Floră Sălbatică (CITES) sărbătorește cea de-a 50-a aniversare. Cu ocazia acestei aniversări, Administrația Poștală a Națiunilor Unite (UNPA) a lansat o serie de timbre cu specii de flori și faună care reprezintă succese în conservarea lor. CITES este un acord internațional între guverne care stabilește reguli pentru comerțul internațional cu animale sălbatice și plante. Convenția reglementează comerțul internațional cu peste 38.000 de specii de animale și plante sălbatice și își propune să asigure că acest comerț este legal, sustenabil și verificabil, astfel încât să nu amenințe supraviețuirea acestor specii. De peste 25 de ani, UNPA a emis timbre pentru a sprijini CITES și pentru a celebra formele frumoase și variate de faună și floră sălbatică, în scopul de a crește gradul de conștientizare despre beneficiile unei bune conservări pentru oameni.
În data de 3 martie 2023, cele trei agenții ale UNPA au emis o nouă serie filatelică despre speciile amenințate, cu un total de 12 timbre. Pe blocul emis de agenția din New York (cu timbre cu valoarea nominală de 1,45 dolari americani și un tiraj de 48.000 de serii) sunt ilustrate speciile de: Aloe din Capul Bunei Speranțe (Aloe ferox), Crocodilul lui Morelet (Crocodylus moreletii), Vulturul cu cap alb (Haliaeetus leucocephalus) și Oaia de Bighorn (Ovis canadensis). Pe blocul emis de agenția din Geneva (cu timbre cu valoarea nominală de 1,80 franci elvețieni și un tiraj de 44.000 de serii) sunt reprezentate speciile de: Palisandru cubanez (Dalbergia saxatilis), Broasca țestoasă verde (Chelonia mydas), Calul lui Przewalski (Equus przewalskii) și Condorul Californian (Gymnogyps californianus). Pe blocul emis de agenția din Viena (cu timbre cu valoarea nominală de 1,20 euro și un tiraj de 44.000 de serii) sunt ilustrate speciile de: Balenă cu cocoașă (Megaptera novaeangliae), Ghiocel (Galanthus elwesii), Râs iberic (Lynx pardinus) și Antilopă Saiga (Saiga tatarica).
Aceasta este a doua serie de timbre realizată de Rlon Wang pentru Organizația Națiunilor Unite. El a ilustrat și seria de timbre „Specii în pericol” din 2019.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate