Publicitate

10 iunie 2023

Locomotivele de pe Achenseebahn

Achenseebahn este o cale ferată turistică cu ecartament îngust (1.000 mm) care operează pe o distanță de 6,78 km între Jenbach și Seespitz, pe malurile lacului Achensee din Tirolul de Nord, Austria, considerată a fi una dintre cele mai frumoase cai ferate de munte din lume. A fost inaugurată în anul 1889 și este una dintre cele mai vechi căi ferate turistice din Europa, fiind încă funcțională și astăzi.
Calea ferată Achenseebahn este formată din locomotive cu abur cu cremalieră (rack) și vagoane de pasageri construite în stilul tradițional tirolez. Locomotiva Achensee Rack este una dintre principalele atracții turistice ale regiunii, fiind una dintre cele mai vechi locomotive cu abur din Europa, construită în anul 1889 și care este încă în funcțiune și astăzi.
Traseul căii ferate trece prin peisaje impresionante de munți, văi și lacuri, oferind o experiență turistică unică, atrăgând numeroși vizitatori în fiecare an. Acesta oferă, de asemenea, o gamă largă de evenimente și servicii, inclusiv călătorii cu locomotiva cu abur și cu tracțiune diesel, tururi ghidate și experiențe culinare în vagoanele restaurante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate