Publicitate

26 iunie 2023

Regele Circuitului în Sezonul de Formula 1 din 1968

Coală de 10 mărci poștale
emisă de statul Monaco pe
data de 7 martie 2023.

Mașina de curse Brabham BT26 a fost construită de echipa Brabham Racing Organization în anii 1960. A fost folosită în sezonul 1968 de Formula 1 și a fost condusă de piloții Jack Brabham, Denny Hulme și Jochen Rindt.
BT26 a fost proiectat de designerul australian Ron Tauranac și a fost o îmbunătățire semnificativă față de predecesorul său, Brabham BT24. BT26 a prezentat un șasiu monococă din aluminiu, care a redus considerabil greutatea și a îmbunătățit manevrabilitatea mașinii.
Mașina a fost propulsată de un motor V8 cu o capacitate de 3.0 litri, produs de compania britanică Repco. Acesta a fost dezvoltat special pentru echipa Brabham și a avut o putere de peste 300 de cai putere.

Maximă filatelică obliterată cu ștampila „prima zi”.
BT26 a fost un succes imediat în sezonul 1968 de Formula 1, câștigând 4 curse și obținând 7 poziții de pole position. Cu această mașină, Brabham a câștigat Campionatul Constructorilor, în timp ce Hulme a câștigat Campionatul Pilolților.
În concluzie, Brabham BT26 a fost o mașină de curse extrem de performantă și inovatoare, care a marcat un moment important în istoria Formulei 1.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate