Publicitate

12 iunie 2023

Locomotiva „Countess of Dufferin 4-4-0”

Canada, 1984 (Mi #932).

Locomotiva canadiană „Countess of Dufferin 4-4-0” este o locomotivă cu abur care a fost construită în anul 1872 pentru căile ferate canadiene Canadian Pacific Railway. A fost proiectată de către inginerii de la căile ferate americane Philadelphia and Reading Railroad, iar construcția a fost realizată la fabrica de locomotive de la Manchester, Anglia.

Unul dintre FDC-urile emisiunii.
Clasificarea „4-4-0” se referă la aranjamentul roților locomotivei, care constă din patru roți de conducere (cele care transmiteau puterea motoarelor) și patru roți de sprijin (care nu sunt conectate la motor). Această clasificare este cunoscută și sub denumirea de „American” sau „Eight-Wheeler”.
Locomotiva „Countess of Dufferin” a fost denumită astfel în onoarea soției guvernatorului general al Canadei de atunci, Frederick Hamilton-Temple-Blackwood, conte de Dufferin și Clandeboye. A fost utilizată în principal pentru transportul de marfă și pasageri în regiunea Canadei.
Locomotiva „Countess of Dufferin” a fost o locomotivă puternică și fiabilă, care a fost în uz timp de mai bine de 30 de ani. A fost retrasă din uz în anii 1900 și apoi restaurată și expusă la Muzeul de Transport din Toronto, Canada. Este considerată o locomotivă importantă în istoria căilor ferate din Canada și a fost inclusă în lista patrimoniului național al țării în anul 1960.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate