Publicitate

23 iunie 2023

Centenarul Clubului Sportiv Rapid București

FDC-ul emisiunii.
Clubul Sportiv Rapid București este una dintre cele mai emblematice și iubite echipe sportive din România. Fondat în anul 1923, clubul are o istorie bogată și o bază de fani dedicată, fiind recunoscut pentru performanțele sale în diverse ramuri sportive. De-a lungul timpului, Rapidul a câștigat respectul și admirația multor oameni, consolidându-și reputația ca un club cu tradiție, pasiune și succes.
Colița emisiunii.
Clubul Sportiv Rapid București a fost înființat pe 25 iunie 1923 și a devenit rapid un nume important în fotbalul românesc. Echipa a obținut numeroase titluri de campioană a României și cupe naționale, iar jucătorii săi talentați au fost apreciați și recunoscuți la nivel internațional. În afară de fotbal, Rapidul a avut și performanțe notabile în alte discipline sportive precum atletism, rugby, tenis de masă și alte sporturi de echipă și individuale.
Maxima cu timbrul de 2,90 lei.
Simbolul distinctiv al Clubului Sportiv Rapid București este pasărea de foc (ultra-cunoscuta emblemă a CFR-ului), reprezentând viteza, pasiunea și puterea echipei. Pasărea de foc este purtată cu mândrie pe emblema clubului și pe echipamentele jucătorilor, simbolizând lupta și spiritul de echipă care caracterizează Rapidul.
Maxima cu timbrul de 5 lei.
Rapidul beneficiază de o bază de fani loială și dedicată, cunoscută sub numele de „Suporter Club”. Acești suporteri pasionați sunt prezenți la fiecare meci acasă sau în deplasare, încurajând echipa cu entuziasm și devotament. Atmosfera creată de fanii Rapidului este remarcabilă, iar susținerea lor necondiționată contribuie la forța și motivația jucătorilor în teren.
Minicoala de 8 timbre cu valoarea nominală de 2,90 lei
+ 1 vinietă + manșetă ilustrată.

Clubul Sportiv Rapid București nu s-a limitat doar la performanțe sportive, ci a avut și un impact pozitiv în comunitatea sa. Acesta a organizat și susținut diverse proiecte sociale, inițiative caritabile și acțiuni de implicare în comunitate, promovând valorile sportului și susținând cauze nobile.
Minicoala de 8 timbre cu valoarea nominală de 5 lei
+ 1 vinietă + manșetă ilustrată.
Cu o bază solidă de fani, o istorie de succes și o pasiune incontestabilă, Clubul Sportiv Rapid București continuă să-și consolideze poziția în lumea sportului românesc. În prezent, clubul se concentrează pe dezvoltarea tinerelor talente și pe obținerea unor rezultate remarcabile în competițiile naționale și internaționale.
Timbrul cu valoarea nominală de 2,90 lei.
Cu ocazia celebrării centenarului, Romfilatelia a lansat o emisiune specială de mărci poștale intitulată „Clubul Sportiv Rapid București, 100 de ani” (LP #2423), dedicată iubitorilor de sport. Această emisiune a fost introdusă în circulație în data de 23 iunie 2023 și a fost machetată de designerul George Ursachi. Ea cuprinde două mărci poștale (48 x 33 mm), o coliță dantelată (150 x 143 mm cu dimensiunea timbrului de 84 x 52 mm), un plic „prima zi” (181 de exemplare) și două cărți maxime (171 de seturi).
Timbrul cu valoarea nominală de 5 lei.
Cele două mărci poștale au valorile nominale de 2,90 lei (pentru corespondența internă neprioritară cu greutatea de până în 50 de grame) și 5 lei (pentru corespondența internă prioritară cu greutatea între 50 și 100 de grame). Acestea prezintă în compoziția lor grafică o imagine a viitoarei arene fotbalistice, care este considerată „bijuteria” Clubului, precum și secvențe ale unor evenimente sportive, cum ar fi un meci de volei și o „galerie” entuziasmată de câștigarea unei cupe la volei, alături de o tribună cu spectatori. Emblema Clubului este integrată în designul general al mărcilor poștale, personalizându-le.
Coala de 32 timbre cu valoarea nominală de 2,90 lei.
Timbrul coliței filatelice are o valoare nominală de 34 lei (pentru corespondența externă prioritară cu greutatea între 500 și 1.000 de grame) și reprezintă o intrare simbolică într-o arenă de fotbal, unde arhitectura fațadei actuale a stadionului este completată (figurativ) de arhitectura viitoarei arene moderne a fotbalului.
Plicul „prima zi” prezintă mărcile poștale ale emisiunii, fiind însoțit de o ștampilă sportivă cu un desen simbolic al unei mingi, specific fotbalului, handbalului, voleiului și baschetului. Ilustrația tematică a plicului prezintă procesul verbal de constituire al Clubului și o locomotivă, cu elemente vizibile (embleme și text) destinate să transmită mesajele publicului referitoare la simbolistica Clubului.
Tirajul emisiunii a fost de 13.088 de timbre pentru fiecare valoare nominală (din care Poșta Română a achiziționat 4.800 de mărci poștale pentru francarea corespondenței) și 3.500 de colițe (din care 250 au fost destinate poștei). Această emisiune reprezintă o oportunitate unică pentru iubitorii de sport și colecționari de mărci poștale de a obține un set special dedicat Clubului Sportiv Rapid București în anul său centenar.
Prin urmare, Clubul Sportiv Rapid București reprezintă o forță în lumea sportului românesc, cu o istorie impresionantă și o bază de fani dedicată. Pasiunea și devotamentul jucătorilor și suporterilor săi au făcut din Rapid un nume respectat și admirat în lumea sportului. Cu tradiția sa bogată, simbolul pasărei de foc și spiritul său competitiv, Rapidul continuă să scrie noi pagini de succes și să inspire generații de sportivi și fani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate