Publicitate

08 iunie 2023

Gustave Eiffel - omul care a ridicat un simbol al Franței până la cer

Anul acesta se celebrează Centenarul Morții celebrul inginer Alexandre Gustave Bonickhausen, cunoscut sub numele de Gustave Eiffel. În trecut, tânărul Gustave era pregătit să urmeze cariera unchiului său în industria chimică, însă a ales să se îndrepte către construcțiile metalice din cauza unui conflict familial. La vârsta de 25 de ani, i s-a dat ocazia de a lucra la proiectul de construcție a podului feroviar din Bordeaux, urmat de multe alte proiecte de succes pe care le cunoaștem astăzi, cum ar fi Turnul Eiffel, Statuia Libertății și Podul D. Maria Pia din Porto.
Cu ocazia acestei aniversări, La Poste a creat o emisiune filatelică în parteneriat cu ADGE - Asociația Descendenților lui Gustave Eiffel. Emisiunea, lansată pe 27 martie 2023, machetată de Sarah Lazarevic, constă într-un bloc de mărci în gravură bazate pe fotografii din Muzeul Orsay, precum și o coliță cu o marcă poștală cu valoarea nominală de 1,80 euro.
În plus, există și un bloc special care reproduce mărcile poștale din 1939, cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a construirii Turnului Eiffel, cu desen și gravură realizate de Henri Cheffer, precum și o reproducere a mărcii poștale din 1982 „Gustave Eiffel 1832-1923”, cu desen și gravură realizate de Marie-Noëlle Goffin. Aceste emisiuni filatelice au fost pre-lansate între 23 și 25 martie 2023 la Le Carré d'Encre, Dijon și Jarville-la-Malgrange și la cel de-al 7-lea Bienal Filatelic de Paris - „Salonul Filatelic de Primăvară”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate