Publicitate

24 iunie 2023

Micul vânător de pe malurile râurilor

Luxemburg, 2023.

Șoarecele-de-apă (Neomys fodiens) este o specie de mamifer mic care face parte din familia Soricidae și este răspândit în Europa și Asia, preferând habitatele umede, cum ar fi malurile râurilor și iazurilor, zonele mlăștinoase și pădurile inundate.

Cambodgia, 1999.

Este un animal solitar și activ nocturn, hrănindu-se cu nevertebrate, cum ar fi insecte, moluște și crustacee, pe care le prinde în apă sau la suprafața apei.
Cu o lungime de aproximativ 7-10 cm și o greutate de 8-20 de grame, șoarecele-de-apă are blana densă și fină, de culoare cenușie sau maronie, cu pete alb-gălbui pe burtă.
Mongolia, 1983.
Are picioarele scurte și puternice, cu degete subțiri și flexibile, echipate cu gheare lungi, utile pentru a se deplasa pe teren umed și pentru a căuta hrana.
Este capabil să înoate sub apă timp de până la 20 de secunde și poate trăi până la 3 ani.
Această specie este importantă din punct de vedere ecologic, deoarece servește ca hrană pentru alte animale, cum ar fi păsările de pradă și reptilele. De asemenea, șoarecele-de-apă este un indicator important al calității habitatelor de apă dulce, astfel încât, monitorizarea populațiilor acestei specii poate oferi informații utile cu privire la starea ecosistemelor acvatice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate