Publicitate

02 iunie 2023

Mitul primului film artistic de lung metraj

În 1903, regizorul Edwin S. Porter a creat filmul mut „Marele jaf al trenului” (în engleză „The Great Train Robbery”), care a reprezentat o inovație în lumea cinematografiei la acea vreme. Filmul a fost unul dintre primele care a utilizat montajul pentru a crea o poveste coerentă și a stabilit noi standarde în industria filmului.
Filmul prezintă povestea unei bande de hoți care jefuiesc un tren și sunt urmăriți de un grup de polițiști. Acesta este prezentat prin intermediul a 14 scene montate astfel încât să creeze o poveste unitară și coerentă.
Impactul filmului a fost semnificativ în dezvoltarea cinematografiei și a influențat regizori și actori de-a lungul timpului, precum Alfred Hitchcock și Charlie Chaplin. Filmul a rămas un clasic al cinematografiei americane și un punct de referință în istoria filmelor de acțiune și de crimă.
Deși a fost un succes comercial și s-a crezut mult timp că este primul film artistic de lung metraj, „Marele jaf al trenului” nu deține aceste titlu, al aparținând filmului australian „The Story of the Kelly Gang” realizat în 1906.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate