Publicitate

03 iunie 2023

Locomotiva „Scoția 0-6-0”

Canada, 1984 (Mi #931)

Locomotiva „Scoția 0-6-0” a fost un tip de locomotivă cu abur folosită în principal în Canada și Brazilia. A fost proiectată de inginerul britanic Richard Peacock și fabricată de compania Beyer, Peacock and Company din Manchester la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Grenada, 1989 (Mi #1936)
Clasificarea „0-6-0” se referă la aranjamentul roților locomotivei, care consta din șase roți motoare și fără roți de conducere sau de sprijin. Acest tip de locomotivă este cunoscut și sub denumirea de locomotivă „șase cuplate” sau de tipul „C”.
Locomotiva „Scoția 0-6-0” a fost larg utilizată atât în Canada cât și Brazilia atât pentru transportul de pasageri, cât și pentru cel de marfă. Era cunoscută pentru fiabilitatea sa și era capabilă să tracteze încărcături grele pe distanțe lungi. Unele dintre aceste locomotive erau încă în uz până în anii '70.
În general, „Locomotiva Scoția 0-6-0” a jucat un rol important în dezvoltarea sistemului feroviar al Canadei și al Braziliei, rămânând o parte importantă a istoriei transportului din aceste țări.

Unul din FDC-urile emisiunii canadiene din 1984.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate