Publicitate

19 martie 2023

150 de ani de la nașterea compozitorului Max Reger

Germania, 2023 (Mi #3753).
Max Reger a fost un compozitor și dirijor german din perioada romantismului târziu și a începutului secolului al XX-lea. S-a născut pe 19 martie 1873 în Bavaria și a murit la vârsta de 43 de ani în 1916.
Reger a compus într-o varietate de genuri muzicale, incluzând muzică simfonică, operă, muzică de cameră și vocală.
Germania Democrată, 1973 (Mi #1817).
El a fost cunoscut pentru utilizarea sa inovatoare a armoniei și a contrapunctului, precum și pentru combinația sa a elementelor tradiționale și moderne în muzica sa.
Printre cele mai cunoscute lucrări ale lui Reger se numără Variations and Fugue on a Theme by J. S. Bach, care a fost influențată de stilul contrapunctic al lui Bach, și Suita pentru orchestră în sol major, care a fost inspirată de muzica barocă.
Germania, 1991 (Mi #1529).
Reger a fost, de asemenea, un dirijor de succes și a condus orchestre importante din Germania și Austria. El a fost, de asemenea, un pedagog talentat și a avut un număr de elevi importanți, inclusiv compozitorii Arnold Schoenberg și Alban Berg.
Germania, 2016.

În ciuda realizărilor sale muzicale, Reger a luptat cu probleme de sănătate și a murit la o vârstă relativ tânără. Cu toate acestea, muzica sa continuă să fie apreciată și interpretată în întreaga lume.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate