Publicitate

04 martie 2023

Casa Muzicii din Ungaria

Poșta maghiară a emis la începutul acestui an o coliță filatelică dedicată Casei Muzicii din Ungaria. Cincizeci de mii de exemplare ale colițelor perforate au fost numerotate cu negru, iar 4.000 de exemplare neperforate au fost numerotate cu roșu. Concepute de artistul grafic György Kara, au fost tipărite de ANY Security Printing Company, și au fost puse în vânzare începând cu data de 23 ianuarie 2023.
Casa Muzicii din Ungaria a fost construită în parcul orașului Budapesta, după proiectul arhitectului japonez Sou Fujimoto. Construcția a început în septembrie 2018, iar Casa s-a deschis publicului pe 22 ianuarie 2022. Caracteristica intrigantă a clădirii este coexistența armonioasă a mediului construit și a mediului natural, creând un spațiu pentru care muzica și natura să se unească.
Colița (95 x 70 mm), al cărui timbru circula (cu diametrul de 37 mm) are valoarea nominală de 950 forinți, arată o parte din interior și o vedere în aer liber a clădrii care a primit titlul de „cea mai bună dezvoltare imobiliară din lume pentru muzică” oferit la Music Cities Awards. Coperta FDC-ului prezintă Casa Muzicii din Ungaria văzută de sus, iar amprenta ștampilei speciale „prima zi” este un desen stilizat al clădirii văzut tot de sus. (Sursa: WOPA+)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate