Publicitate

17 martie 2023

Patrimoniul artistic și cultural italian

La mijlocul lunii februarie, pe data de 16, administrația poștală din Italia a lansat o nouă emisiune filatelică dedicată Carnavalului, care face parte din seria „Patrimoniul artistic și cultural italian”. Aceasta este compusă din șase timbre autoadezive (48 x 40 mm), fiecare cu o valoare nominală „B” echivalentă cu 1,20 euro, care permite trimiterea unei cărți poștale sau a unei scrisori obișnuite de până la 20 de grame în regim național. Pe timbre sunt afișate evenimentele din Acireale (Catania), Cento (Ferrara), Fano (Pesaro e Urbino), Putignano (Bari), Veneția și Viareggio (Lucca).
Detaliat, pentru Acireale (Catania) este prezentată Lavica, o lucrare a artistului Adolfo Mastriani din 1953, care a devenit mascota oficială în 2010. În fundal, apare un detaliu al Primăriei, un exemplu clasic de arhitectură barocă.
Pentru Cento (Ferrara), este prezentat un car alegoric intitulat „Cele șapte păcate capitale”, creat de Asociația Carnavalului „Mazalora”, în timpul paradei seculare de la Piazza Guercino.
Timbrul din Fano (Pesaro e Urbino) reproduce un desen de Melchiorre Fucci din 1951, care ilustrează pe Vulón, un menestrel care se poartă ca un coșmar, jucător și oficial al sărbătorii.
Pentru Putignano (Bari), este ilustrat Farinella, un personaj vesel și ludic, numit după o platou specific bucătăriei locale; este însoțit de alter ego, amândoi în prim-plan, pe o bucată din Piazza del Plebiscito.
Pentru Veneția, a fost ales tabloul artistului local Gabriel Bella, realizat între 1779 și 1792, intitulat „Festa del Giovedì grasso in piazzetta”, care este păstrat la Pinacoteca „Querini Stampalia”.
În ceea ce privește evenimentul din Viareggio (Lucca), care a ajuns la cea de-a 150-a aniversare, timbrul include o lucrare a lui Uberto Bonetti din anii '30 ai secolului trecut; aceasta ilustrează, pe un fundal alb între rafale de confetti, stele și sunete de trompetă, două Burlamacchi, masca și mascota orașului.
Emisiunea a fost tipărită în 295.004 de exemplare pentru fiecare model. Gaetano Ieluzzo, Maria Carmela Perrini și Claudia Giusto au contribuit la machetarea emisiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate