Publicitate

03 martie 2023

Din dragoste

Conform ultimelor sondaje de opinie se pare că câinii și pisicile sunt cele mai preferate animalele de companie din Statele Unite ale Americii. Ele oferă companie și dragoste; interacțiunea cu un cățel drăgălaș sau jucăuș reduce singurătatea și ridică moralul. Unele studii au arătat chiar că ar putea scădea tensiunea arterială, ar putea îmbunătăți sănătatea inimii și ar putea reduce stresul.
Plecând de la această premisă, administrația poștală a Statelor Unite ale Americii a dedicat cea de a cincea emisiune filatelică din acest an dragostei. Seria, machetată de Chris Buzelli și Ethel Kessler, este compusă din duă mărci poștale (23,25 x 60,5 mm) și a fost pusă în circulație pe data de 19 ianuarie 2023, fiind încadrată cu valoarea nominală „Forever”. Evocând sentimente de căldură și fericire, fiecare imagine îl arată pe protagonist (pisicuță sau cățel) sprijinindu-și labele din față pe o inimă mare roșie. După cum era de așteptat, aceste timbre au adăugat un pic de capriciu felicitărilor care au fost trimise de Ziua Îndrăgostiților. Tirajul acestor uzuale a fost foarte generos: 100.000.000 de serii complete, paginate în coli de câte 20 de timbre auto-adezive dispuse în pereche.
Să amintim faptul că odată cu această emisiune, seria intitulată „Dragoste” (LOVE) a ajuns la jumătate de secol de apariția. Ea a debutat pe 26 ianuarie 1973 cu un timbru de 8 cenți inspirat din opera lui Robert Indiana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate