Publicitate

09 martie 2023

Floarea vieții și armonia din scrisori

„Scrierea de scrisori are ceva meditativ: te face să uiți de timp, îți oferă prilejul de să-ți rearanjezi gândurile și să pui fiecare cuvânt pe hârtie. Un mesaj personal plin de afecțiune îl face fericit nu doar pe cel care îl primește, ci și pe cei care îl scrie”. Acestea sunt conceptele exprimate de Posta Elvețiană, în realizarea acestei mărci poștale. „Această formă de comunicare atentă și precisă – continuă comunicatul de presă citat de către Vaccari News – este sporită de pecetea floarea vieții, capabilă să insufle armonie”.
Acest simbol este cunoscut în multe culturi ale lumii și în unele cazuri datează chiar de mii de ani. Folosit în general pentru echilibrarea energiilor, se găsește și în țara alpină pe diverse obiecte de zi cu zi, precum accesoriile de mobilier: dacă nu din motive spirituale, de multe ori pur și simplu pentru caracterul decorativ al formelor.
În ceea ce privește emisiunea filatelică, ea propune motivul armoniei „subliniind caracterul infinit dat de intersecția repetată a cercurilor care o constituie”. Estetica geometrică este evidențiată prin tăierea cu laser utilizată în procesul de producție a acestor timbre: odată ce dentila a fost aplicată pe carcasă, culoarea acesteia din urmă umple părțile perforate.
Manuela Lienert și Stephanie Hofstetter s-au ocupat de machetarea timbrului care este disponibil la oficiile poștale elvețiene pentru 1,10 franci din 2 martie 2023, fiind oferit în prevânzare încă din 23 februarie. Dimensiunea timbrului auto-adeviz este de 38 x 38 mm, iar dantelura de 14 unități. (Surse: Vaccari News și Colnect)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate