Publicitate

01 martie 2023

Repere culturale reșițene: Biserica Ortodoxă Ucraineană

Biserica Ortodoxă Ucraineană din Reșița, județul Caraș-Severin, aparține de Mitropolia Ortodoxă Ucraineană din America și Canada, dar slujește în limba română și în limba ucraineană.
Biserica a fost înființată în 1935 de un grup de ucraineni care trăiau în Reșița și împrejurimi. Inițial, slujbele se țineau într-o sală închiriată, iar mai târziu, în 1945, a fost construită o biserică din lemn, care a slujit comunitatea timp de peste 50 de ani.
În anii '90, biserica a suferit importante renovări și extinderi, fiind construit un nou corp de clădire, pentru a face față numărului în creștere al credincioșilor.
Astăzi, Biserica Ortodoxă Ucraineană din Reșița este o comunitate religioasă activă, care organizează regulat slujbe și evenimente pentru membrii săi și pentru comunitatea din Reșița.
Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița au editat, cu prilejul comemorării a unui an de la începutul războiului din Ucraina, un plic filatelic și o ștampilă omagială (cu diametrul de 24 mm) în semn de solidaritate cu poporul ucrainean. Ștampila a fost aplicată pe data de 24 februarie 2023 la Oficiul Poștal nr. 1 din Reșița. Mulțumesc și pe această cale domnului Erwin Josef Ţigla pentru piesa filatelică trimisă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate