Publicitate

21 martie 2023

Biserica Notre-Dame de l’Assomption la cea de a 600-a aniversare

În Fontenay-le-Comte se află Biserica Notre-Dame, o biserică catolică romană. Este important de menționat că, deși numele bisericii Notre-Dame este comun în Franța și se referă de obicei la biserici dedicate Fecioarei Maria, fiecare biserică Notre-Dame are istoria și caracteristicile sale unice.
În 1423, sub domnia lui Charles al VII-lea, a fost începută construcția bisericii „Notre-Dame de l'Assomption”, pe baza unei structuri anterioare de stil roman. Această biserică este o dovadă impresionantă a prosperității economice, politice și intelectuale a orașului la începutul perioadei moderne. În acea perioadă, Fontenay era sub conducerea lui Arthur de Richemont, care a primit orașul ca urmare a căsătoriei sale cu Marguerite de Bourgogne, văduva prințului moștenitor Louis de Guyenne.
Până în 1648, biserica a aparținut de fostul Episcopat din Maillezais, iar după aceea a fost inclusă în Episcopatul din La Rochelle. Din 1817, biserica se află în Episcopatul din Luçon, conform Concordatului din acea perioadă.
Cripta bisericii indică existența unei clădiri anterioare din perioada romană, însă biserica a fost reconstruită în secolul al XV-lea în stilul gotic flamboyant. Din cauza războaielor religioase din secolul al XVI-lea, biserica a fost distrusă de mai multe ori, fiind transformată în templu al Rațiunii în 1794. În secolele următoare, biserica a fost restaurată și renovată.
Biserica Notre-Dame este clasată ca monument istoric din 1862.
Pe 7 aprilie 2023, Philaposte va sărbătorii cea de-a 600-a aniversare a Bisericii Notre-Dame de l'Assomption prin punerea în circulație a unei mărci poștale (30 x 40,85 mm) machetată de Stéphane Humbert-Basset, după o fotografie de Louis Cazaubon. Timbrul are valoarea nominală de 1,16 euro (contravaloarea unei scrisori verzi) și un tiraj de 705.000 exemplare paginate în coli de câte 15 mărci poștale. (Sursa: Phil-Ouest)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate