Publicitate

03 martie 2023

Dominique Isserman

Dominique Issermann, născută pe 29 iunie 1947, este un fotograf francez cunoscut în special pentru portrete și fotografii de modă. A început să lucreze ca fotograf la vârsta de 18 ani, în 1965, și și-a făcut repede un nume în industria modei prin colaborarea cu Chanel, Dior, Yves Saint Laurent, Balenciaga și Hermès.
Issermann și-a dezvoltat un stil unic de fotografie de modă, caracterizat prin utilizarea luminii naturale și a unor tehnici de filmare sofisticate, cum ar fi utilizarea de camere cu lentile lungi și focalizarea pe detalii.
În afară de fotografia de modă, Issermann este cunoscută și pentru portretele sale impresionante ale unor celebritați precum Madonna, Isabelle Huppert, Johnny Depp și Charlotte Gainsbourg. Lucrările ei au fost prezentate în numeroase expoziții și publicații internaționale, iar în 2017, ea a fost decorată cu Ordinul Legiunii de Onoare, una dintre cele mai mari distincții acordate de guvernul francez.
În semn de prețuire a activității sale, pe data de 27 februarie 2023, Poșta Franceză i-a dedicat un timbru (52 x 40,85 mm) cu valoarea nominală de 2,32 euro, care reproduce una dintre fotografiile alb-negru ale artistei, scoțând în evidență jocul de lumini și umbre. Marca poștală a fost tipărită într-un tiraj de 612.000 exemplare paginate în 68.000 de minicoli de câte 9 bucăți. Emisiunea este însoțită și de un carton filatelic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate