Publicitate

28 martie 2023

Flori de primăvară

Cele mai recente timbre din seria „Spring Flowers” din Canada prezintă flori de ranunculus.
Florile de ranunculus sunt o specie de plante de primăvară cu inflorescențe frumoase, largi și în formă de cupă. Au petale strălucitoare și un număr mare de culori disponibile, inclusiv roșu, roz, galben, portocaliu și alb. Florile de ranunculus sunt adesea utilizate în aranjamente florale, buchete sau ca flori de nuntă. Sunt ușor de îngrijit și cresc bine în zone cu climă caldă și ușor umedă. Cu toate acestea, acestea necesită multă lumina și udare regulate pentru a se menține sănătoase și pentru a produce flori proaspete și vibrante.
Poșta Canadei a emis o pereche de timbre Ranunculus nedenominate (cu indicativul P - în prezent 92 ¢) paginate în broșuri de 10, bobine de 50 și un bloc-suvenir cu cele două mărci. Machetate de Stephane Huot, aceste timbre au fost realizate după fotografiile făcute de Veronique Meignaud.
Tipărirea lor s-a făcut prin litografie în patru culori, iar dimensiunea timbrelor din broșuri măsoară 26 x 32 mm fiecare, iar cele de pe bobine 20 x 24 mm. Emisiunea este însoțită și de un FDC (7.000 de exemplare) cu ștampila „prima zi” aplicată la Goderich, Ontario.
Canada a început această îndrăgită serie filatelică „Spring Flowers” în 2005 cu trei specii diferite de narcise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate