Publicitate

12 martie 2023

Grădinile Lili'uokalani

Grădinile Lili'uokalani sunt parte componentă a unui parc public situat în Hilo, Hawaii. Acest parc se întinde pe 9,2 hectare și este cel mai mare parc din Hilo. Este cunoscut pentru frumusețea sa naturală și pentru grădinile sale cu flori exotice, incluzând fructe și plante tropicale. De asemenea, oferă o vedere panoramică asupra Oceanului Pacific și a vulcanului Mauna Kea. Grădinile Lili'uokalani sunt o destinație populară pentru turiști și localnici, care se bucură de o plimbare în natură, de picnic sau de activități recreative, cum ar fi pescuitul și înotul.
Terenul pentru parc a fost donat de Lili’uokalani, ultima regină a Hawaii. Parcul, inaugurat în 1917, se află pe Insula Mare din Hawaii, la sud-est de orașul Hilo, pe Peninsula Waiakea din Golful Hilo. Parcul cuprinde o grădină japoneză de 24,67 acri, un tribut adus imigranților japonezi care au venit pe insule pentru a lucra în câmpurile de trestie de zahăr.
Pe 22 ianuarie 2017, Serviciul Poștal din Statele Unite ale Americii a emis un timbru uzual cu valoarea nominală de 6,65 dolari (Mi:US 5350, Sn:US 5156, Yt:US 4970, Sg:US 576) cu o superbă imagine a acestor grădini în populara serie „American Landmarks”. Marca poștală (39.6 x 31.1 mm), autoadezivă, a fost machetată de Greg Breeding și tipărită de Ashton-Potter (USA) Ltd. prin litografie și are o ștanțare în serpentină de 10¾:10½ unități. Tirajul acestui timbru a fost de 12.000.000 exemplare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate