Publicitate

06 martie 2023

Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice

Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice este o inițiativă a Bisericii Ortodoxe Române care dorește să sublinieze importanța îngrijirii și respectul pentru persoanele vârstnice în cadrul comunității religioase și în societate în general.
În cadrul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, Biserica Ortodoxă Română organizează o serie de evenimente și activități, inclusiv conferințe, seminarii și slujbe speciale dedicate persoanelor vârstnice. Sunt oferite resurse și materiale informative, cum ar fi cărți și ghiduri practice, pentru a ajuta la îmbunătățirea pastorației persoanelor vârstnice în cadrul comunităților religioase.
De asemenea, se subliniază importanța respectului și recunoștinței pentru contribuția pe care persoanele vârstnice o aduc societății și comunității religioase. Biserica Ortodoxă Română reamintind că îngrijirea și sprijinul pentru persoanele vârstnice trebuie să fie o prioritate pentru toți membrii comunității și că aceștia ar trebui să fie tratați cu demnitate, respect și compasiune.
Pentru a marca filatelic acest eveniment de importanță majoră pentru comunitatea creștină, Asociația Filateliștilor din județul Botoșani a realizat un plic ocazional (162 x 119 mm) și o ștampilă omagială (circulară, cu diametrul de 34 mm) care a fost aplicată la Oficiul Poștal nr. 1 din Botoșani pe data de 28 februarie 2023. Îi mulțumesc și pe această cale colaboratorului nostru, Samuel Pascariu, pentru exemplarul pe care mi l-a trimis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate