Publicitate

01 martie 2023

Iepurii din Insula Man

Această emisiune continuă asocierea puternică a Oficiului Poștal din Insula Man cu tema începutului de an, după ce a lansat numeroase emisiuni de timbre care comemorează începutul Anului Nou Chinezesc și incluzând ultimii cinci ani: Anul Porcului, Anul Câinelui, Anul Șobolanului, Anul Boului, Anul Tigrului și acum cel al Iepurelui.
Iepurele este al patrulea semn animal din ciclul zodiacal chinezesc. Cele 12 animale zodiacale sunt: Șobolanul, Bouul, Tigrul, Iepurele, Dragonul, Șarpele, Calul, Capra, Maimuța, Cocoșul, Câinele și Porcul. Fiecare an are un semn animal conform ciclului de 12 ani și ocupă un loc special în moștenirea culturală antică chineză.
Dintre personalitățile născute sub zodia Iepurelui îi amintim pe: Albert Einstein, Whitney Houston, Roger Moore și Orson Welles.
Emisiunea, pusă în circulație pe 14 ianuarie 2023, a fost machetată de artistul Stanley Chow, născut în Manchester din părinți care au emigrat din Hong Kong. Seria este compusă din patru timbre (35 x 35mm) cu valorile nominale de 1; 2,5; 3 și 3,25 lire, paginate în coli de câte 5 serii în ștraif de câte patru mărci și este însoțită de o serie de materiale promoționale pentru colecționari. (Sursa: WOPA+)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate