Publicitate

08 martie 2023

The X-Men pe mărcile britanice

Timbrele și obiectele de colecție tematice ale culturii pop oferite de către Royal Mail continuă să fie foarte populare în rândul unei game largi de fani. De data aceasta, Universul Marvel este din nou sărbătorit cu o emisiune de timbre care aduce un omagiu supereroilor mutanți, The X-Men.
Generații au crescut cu acești supereroi atemporali în benzi desenate și, mai recent, în filme de mare succes. Franciza X-Men sărbătorește în 2023 cea de-a 60-a aniversare, de la prima lor apariție în banda desenată „The X-Men #1” din 1963.
Colecția propusă de britanici este compusă dintr-un set de 12 mărci poștale, care îi celebrează pe unii dintre cei mai emblematici supereroi X-Men (Profesorul X, Kitty Pryde, Angel, Colossus, Jubilee, Cyclops, Wolverine, Jean Grey, Iceman, Storm, Beast și Rogue), o minicoală de 5 timbre cu cinci dintre inamicii mutanți cu care se confruntă X-Men și o serie de alte produse de colecție (precum FDC-uri, pachete de prezentare, cărți poștale ilustrate și multe altele).
Toate cele 17 mărci poștale au fost ilustrate exclusiv pentru Royal Mail de renumiții artiști britanici de benzi desenate Mike McKone și Lee Garbett, cele douăsprezece timbre din set prezentând o caracteristică unică de Realitate Augmentată, care arată creația în sine a operelor de artă.
Chiar dacă emisiunea a fost pusă în circulație în 16 februarie 2023, fanii au putut face precomenzi deja cu două săptămâni înainte. Greu de crezut că la această oră se mai pot achiziționa timbrele din serie la valoarea nominală (6 timbre pentru zona 1 și 6 pentru zona 2) de la data punerii în circulație a emisiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate