Publicitate

26 martie 2023

Artiștii evantaielor

Evantaiul a fost folosit de oameni încă din Antichitate, fiind prezent în diferite forme, cum ar fi crengi împletite, foi de lotus pliate și uscate sau smocuri de pene. Este considerat o extensie a corpului și semnifică stări de spirit.
Există două forme principale de evantai în uzul nostru cotidian: forma „pliată” și forma „ruptă”. Evantaiul a fost utilizat în diverse moduri, precum ca emblemă a puterii regale sau ca accesoriu de modă.
În Franța, producția de evantaie a devenit o corporație în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea și a lui Colbert. Evantaiul a fost folosit pentru a indica ierarhia femeilor și pentru a completa rafinamentul ținutelor lor, dar și ca un vehicul pentru limbajul iubirii sub numele de „ecran de modestie”.
În 2020, profesia de producător de evantaie a fost înscrisă în Inventarul Național al Patrimoniului Cultural Imaterial din Franța, iar în 2023, pe data de 13 februarie, Poșta Franceză a emis un timbru poștal pentru a scoate în evidență această meserie deosebită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate