Publicitate

13 noiembrie 2022

Importanța vaccinării

Vaccinarea este o modalitate sigură și eficientă de a proteja copiii și adulții de bolile grave și de complicațiile acestora, evitând suferința umană și reducând povara asupra sistemelor de sănătate.
Portugalia este țara europeană cu un exemplu de bune practici la nivel internaţional, graţie Programului Național de Imunizare introdus în 1965. De la început, acesta s-a bazat pe câteva principii imperative: destinat tuturor oamenilor; gratuit pentru cetățeni; gestionat la nivel național, dar descentralizat și accesibil în întreaga rețea locală de asistență a serviciilor de sănătate.
Pe 7 octombrie 2022 au fost emise patru timbre (40 x 30,6 mm), cu imagini din diferite sectoare medicale. Acestea subliniază importanța vaccinării având grijă de toată lumea (0,57 euro), de noi (0,74), de sănătate (0,95) și, nu în ultimul rând, de viitor (1,00).
Emisiunea are un tiraj de 75.000 de exemplare, iar timbrele au o dantelură sincopată de 12¼ x 12 unități. Emisiunea este însoțită de un FDC și de un carton filatelic (broșură) în care se subliniază imporanța vaccinării în succesul sănătății publice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate