Publicitate

11 noiembrie 2022

75 de ani de la moartea savantului Emil Racoviță

Cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la moartea marelui savant român de recunoaştere mondială, Emil Racoviță, fondatorul biospeologiei, Romfilatelia, în colabrorare cu Biblioteca Academiei Române, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Institutului de Speologie „Emil Racoviță” București, îi dedică o emisiune comemorativă care a fost introdusă în circulație vineri, 11 noiembrie 2022.
Emisiunea, machetată de Mihail Vămășescu, intitulată „Emil Racoviță, 75 de ani de la moarte” (LP #2393), este alcătuită din două timbre (48 x 33 mm) și un plic „prima zi” (195 exemplare).
Pe timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 10 lei (contravaloarea unei scrisori externe prioritare cu greutatea de până în 50 de grame) este ilustrat, în prim-plan, portretul savantului la vârsta maturității, iar pe fundal, nava Expediției Belgica ancorată între ghețurile Antarcticei.
Pe timbrul cu valoarea de 10,50 lei (contravaloarea taxei de recomandare externă) este redat portretul savanului Emil Racoviță la vârsta senectuții, având ca fundal o imagine specifică peșterilor.
Tirajul total al emisiunii este de 25.856 timbre, paginate în coli de 32 de timbre și minicoli de 5 timbre + 1 vinietă (117 x 119 mm). Pentru francarea corespondenței, Compania Națională Poșta Română a achiziționat câte 8.000 de timbre, din fiecare valoare nominală, în coli de câte 32 de mărci poștale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate