Publicitate

18 noiembrie 2022

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a împlinit 150 de ani

Romfilatelia, în colaborare cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, a introdus în circulație joi, 17 noiembrie 2022, emisiunea de mărci poștale „Academia Navală «Mircea cel Bătrân», 150 de ani” (LP #2394), dedicată unei instituții emblematice a României, la aniversarea unui secol și jumătate de existență.
Învăţământul românesc de marină a luat ființă pe 17 noiembrie 1872, la Galați, odată cu fondarea unei şcoli speciale pentru subofiţerii şi ofiţerii din corpul flotilei „Școala Flotilei”, predecesoarea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.
Emisiunea, machetată de Walter Riess, este alcătuită din două mărci poștale (48 x 33 mm) și un plic prima zi (191 de exemplare).
Pe timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 10 lei (contravaloarea unei scrisori externe prioritare cu greutatea de până în 50 de grame) este redată, în manieră stilizată, clădirea Academiei Navale, iar pe al doilea timbru, cu valoarea nominală de 10,50 lei (contravaloarea taxei de recomandare externă) și pe plicul prima zi, este ilustrată, în aceeași manieră, Nava-școală „Mircea”.
Nava-școală „Mircea” este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, înaltă de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafață velică totală de 1.750 m².
Din tirajul de 22.620 de timbre, Companiei Națioanale Poșta Română i-au revenit câte 6.400 de mărci poștale, din fiecare valoare nominală, pentru francarea corespondenței externe. (Surse: Romfilatelia, Poșta Română)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate