Publicitate

17 noiembrie 2022

Civilizația lemnului: între tradiție și modernitate

Joi, 17 noiembrie 2022, începând cu ora 17:00, în cadrul Compartimentului Colecții Speciale al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare, va avea loc atelierul de lucru cu tema „Civilizația lemnului. Între tradiție și modernitate”. Evenimentul este organizat de masteranzii anului I de la specializarea „Prelucrarea avansată a structurilor din lemn și metal”, din cadrul Facultății de Construcții – Centrul Universitar Nord din Baia Mare. Coordonatoarea activității este doamna conferențiar univ. dr. ing. habil. Coman Mirela.
Manifestarea se va desfășura în cadrul organizat de către Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Serviciul Săli de lectură – Compartimentul Colecții Speciale, iar parteneri în acest demers profesional sunt Asociația Forestierilor din România - filiala Maramureș (ASFOR) și Asociația Generală a Inginerilor din România – sucursala Maramureș (AGIR).
Cu prilejul acestui eveniment, drd. ing. Bogdan Cioruța va prezenta un material filatelic, realizat în colaborare cu Ioana Sabou și Alexandru Leonard Pop, în cadrul Cercului Filatelic al Bibliotecii Județene „Petre Dulful” din Baia Mare, intitulat: „Filatelia românească - instrument pedagogic de promovare a prelucrării lemnului”.
Civilizația lemnului creată aici, în Maramureș, ne dezvăluie benevol tainele prin care un simplu trunchi de lemn se poate transforma într-un obiect de patrimoniu universal. Masteranzii vor admira dar și schița zveltele turle ale bisericilor maramureșene (recunoscute și ca monumente UNESCO), osatura impresionantă a construcțiilor de lemn, impunătoarea poartă maramureașană și ornamentele acestor bijuterii arhitecturale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Publicitate

Persoane interesate